Nestůjte u plotny! Čtyři recepty na letní rychlovky, na kterých si pochutnáte

Vaření a recepty 1. 8. 2016

Kdo by chtěl krásné a teplé letní večery trávit u plotny? Připravili jsme pro vás pár tipů na skvělé večeře, které zvládnete připravit za půlhodinu.

treska s jablkem
foto:

Treska v papilotě s letním jablkem, koprem a mandlemi

Všechny vůně se vzájemně prolnou a zůstanou uzavřené v papírovém balíčku, a když ho na talíři otevřete...

Doba přípravy: 20 minut + 15 minut pečení

Suroviny na 4 porce: • 600 g brambor • 100 g másla + trocha na potření + 4 lžíce na filety • 1 svazek petrželky • 4 filety z tresky (asi 600 g celkem) • šťáva z 1/2 citronu • 2 letní nakyslá jablka • 100 ml smetany na vaření • 4 snítky kopru • 50 g oloupaných mandlí • sůl

  1. Troubu rozpalte na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Vařte je v osolené vroucí vodě asi 10 minut.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo, přisypte do něj nasekanou petrželku a nechte ji lehce zpěnit. Přimíchejte scezené a okapané brambory.
  3. Filety osolte a zakapejte citronovou šťávou. Jablka rozpulte, odstraňte z nich jádřince a všechny půlky nakrájejte na plátky. Čtyři archy pečicího papíru potřete máslem, doprostřed každého položte rybí filet, zakapejte ho smetanou a poklaďte kousky jablek, snítkami kopru a kousky másla. Uzavřete a pečte v balíčcích (papilotách) asi 10–15 minut. Otvírejte opatrně!
  4. Mezitím opražte nasucho mandle a rozdrťte je. Hotové balíčky otevřete a ryby posypte praženými mandlemi.
  5. Podávejte s máslovými bramborami obalenými v nasekané petrželce.

Tip: Rybí maso můžete potřít marinádou z olivového oleje, citronové šťávy, česneku, pepře a soli a nechat 2 hodiny odležet v chladu.