Vepřové medailonky s paprikami a rajčaty
Oblíbená letní směs paprik, rajčat a cibule má různá jména, ale všechny varianty jsou krásně barevné a chutné.
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny na 4 porce: • 1 cibule • 3 lžíce oleje • 4 různobarevné papriky • 4–6 rajčat • 4 stroužky česneku • 1 feferonka • 2 snítky čerstvého tymiánu • 1 bobkový list • 500 g vepřových medailonků z panenky • 2 lžíce sádla • sůl • drcený barevný pepř
- Cibuli oloupejte, rozpulte, nakrájejte na nudličky a zpěňte na oleji. Přidejte očištěné papriky nakrájené na nudličky a rajčata nakrájená na kousky. Zamíchejte, opečte a přihoďte oloupané stroužky česneku, celou feferonku, snítky tymiánu a bobkový list, osolte a 3 minuty restujte.
- Přikryjte pokličkou, ztlumte plamen a pomalu duste asi 7 minut ve vlastní šťávě. Občas zamíchejte, a pokud to bude nutné, podlijte směs malou naběračkou horké vody.
- Mezitím naklepejte maso, osolte ho a opepřete. Na větší pánvi rozpalte sádlo a medailonky v něm opečte po každé straně 3 minuty. Na talíře rozdělte paprikovou směs a přidejte medailonky.
Tip: Podávejte s vařenou (ideálně dvoubarevnou) rýží.