Tvarohové nočky s ovocnou omáčkou
Tato lahůdka s italským šmrncem si báječně rozumí nejen s jahodami, ale také s borůvkami, malinami, švestkami apod.
Doba přípravy: 15 minut + 8 minut vaření
Suroviny na 6 porcí:
Těsto: • 500 g měkkého tvarohu • 350 g hrubé mouky + špetka soli • 2 lžíce oleje • 2 vejce • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva • 2 lžíce maizeny • 1–2 lžíce mléka • moučkový cukr na posypání
Omáčka: 500 g jahod • 2 lžíce maizeny • 2 lžíce cukru krystalu
- V míse smíchejte mouku, sůl, kypřicí prášek do pečiva a maizenu. Přidejte tvaroh, olej, vejce a v míse vše smíchejte. Podle potřeby (je závislé na hustotě tvarohu) do směsi přidejte 1–2 lžíce mléka. Na válu nebo pracovní ploše pak ze směsi vypracujte vláčné těsto
- Vyválejte ho do tvaru válečku. Z něj odkrajujte menší knedlíčky (noky) a zavařujte je do vroucí osolené vody. Vařte asi 8 minut, a až vyplavou na povrch, vyjměte je děrovanou naběračkou.
- Mezitím si připravte ovocnou omáčku: V kastrolu krátce povařte nakrájené jahody se 2 lžícemi cukru smíchané se 2 lžícemi maizeny.
- Uvařené nočky podávejte přelité jahodovou omáčkou a lehce na ozdobu posypané cukrem.
Tip: Tvarohové nočky můžete podávat v doprovodu různého ovoce, s jahodami jsou ale nejlepší!