Nejlepší sladké knedlíky na světě: 3 recepty, které musíte vyzkoušet

Vaření a recepty 8. 9. 2016

Z ovoce, které nestihnete sníst čerstvé nebo je nezavaříte do marmelád a kompotů, udělejte ty nejlepší knedlíky na světě.

tvarohove nocky s ovocnou omackou
foto:

Tvarohové nočky s ovocnou omáčkou

Tato lahůdka s italským šmrncem si báječně rozumí nejen s jahodami, ale také s borůvkami, malinami, švestkami apod.

Doba přípravy: 15 minut + 8 minut vaření

Suroviny na 6 porcí:

Těsto: • 500 g měkkého tvarohu • 350 g hrubé mouky + špetka soli • 2 lžíce oleje • 2 vejce • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva • 2 lžíce maizeny • 1–2 lžíce mléka • moučkový cukr na posypání

Omáčka: 500 g jahod • 2 lžíce maizeny • 2 lžíce cukru krystalu

  1. V míse smíchejte mouku, sůl, kypřicí prášek do pečiva a maizenu. Přidejte tvaroh, olej, vejce a v míse vše smíchejte. Podle potřeby (je závislé na hustotě tvarohu) do směsi přidejte 1–2 lžíce mléka. Na válu nebo pracovní ploše pak ze směsi vypracujte vláčné těsto
  2. Vyválejte ho do tvaru válečku. Z něj odkrajujte menší knedlíčky (noky) a zavařujte je do vroucí osolené vody. Vařte asi 8 minut, a až vyplavou na povrch, vyjměte je děrovanou naběračkou.
  3. Mezitím si připravte ovocnou omáčku: V kastrolu krátce povařte nakrájené jahody se 2 lžícemi cukru smíchané se 2 lžícemi maizeny.
  4. Uvařené nočky podávejte přelité jahodovou omáčkou a lehce na ozdobu posypané cukrem.

Tip: Tvarohové nočky můžete podávat v doprovodu různého ovoce, s jahodami jsou ale nejlepší!