Nakládání trochu jinak: Zkuste masové koule

Vaření a recepty 17. července 2018

Maso se nenakládá jen před grilováním a pečením, můžete si ho klidně nejdřív tepelně upravit a pak naložit. A když se "vynaloží", rovnou si na něm pochutnáte.

Potřebujete:

Na nálev:

lák z 1 sklenice sladkokyselých okurek

Na koule:

500 g mletého masa (vepřové a hovězí)

80 g strouhanky

5 menších cibulí, z toho 2 červené

3 lžíce krupičky

vejce

5 kuliček pepře

2 kuličky nového koření

2 bobkové listy

mletý pepř

sůl

Postup:

  1. Maso osolte, opepřete, promíchejte s vejcem, strouhankou, krupičkou a 1 drobně nasekanou cibulí. Z hmoty připravte vodou navlhčenýma rukama kouličky asi o průměru 4 cm.

  2. Koule smažte zvolna ze všech stran v rozpáleném oleji a nechte je úplně vychladnout.

  3. Do uzavíratelné sklenice dávejte střídavě masové koule, koření, nakrájené cibule a vše zalijte lákem z okurek. Koule musí být potopené. Sklenici necháme v chladu a temnu 10-14 dnů.