Větrníčky s rokfórovým krémem

Vaření a recepty 5. ledna 2019

Že větrníčky nemusí být jen "na sladko", se přesvědčíte ve Francii, kde je namísto sladkého pudinku plní krémem ze sýru rokfór.

Potřebujete:

Ingredience na těsto:

100 g másla

250 ml vody

špetku soli

150 g polohrubé mouky

4 vejce

Krém:

100 g pomazánkového másla

100 g rokfóru

25 ml smetany ke šlehání

sůl

Postup:

  1. Vodu se špetkou soli uveďte do varu a přidejte máslo. Když se máslo rozpustí, vsypejte mouku. Míchejte a vařte tak dlouho, až se těsto přestane chytat stěn nádoby. Nechte ho zchladnout a postupně do něj vmíchejte vejce.

  2. Těstem naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte malé větrníčky (nebo banánky). Plech vložte do trouby předehřáté na 210 °C a pečte 5 minut. Potom teplotu snižte na 180 °C, větrníky dopečte dozlatova a nechte vychladnout.

  3. V misce utřete máslo s jemně nastrouhaným sýrem, lehce vmíchejte ušlehanou šlehačku a podle chuti osolte. Krémem naplňte rozkrojené větrníčky.