Knedlíkové špízy s uzeným masem

Vaření a recepty 17. března 2019

Možná to zní trochu divně, ale ten, kdo má rád uzené maso s bramborovým knedlíkem a špenátem, si na netypických špízech fakt pochutná.

Knedlíkové špízy s uzeným masem

Potřebujete:

300 g uzené krkovice

1 sáček bramborových knedlíků v prášku

2 cibule

několik kuliček pepře

bobkový list

Na špenát z kopřiv:

500 g výhonků mladých kopřiv

2 dl smetany

1 vejce

2 lžíce oleje

1 stroužek česneku

strouhanku

sůl

Postup přípravy:

  1. Omyté kopřivy vložte do hrnce a nechte povařit několik minut. Pak je sceďte a najemno nasekejte. V hrnci rozehřejte olej, přidejte nasekané kopřivy, osolte a několik minut poduste. Vmíchejte smetanu, vejce, prolisovaný česnek a zahustěte strouhankou. Vařte asi 5 minut.

  2. Uzené maso s cibulí nakrájenou na kolečka, pepřem a bobkovým listem uvařte doměkka. Pak ho nakrájejte na kousky a uložte ho i s cibulí v teple.

  3. Těsto připravte podle návodu na sáčku a vytvořte z něj malé knedlíčky. Ty uvařte v masovém vývaru, sceďte a po odkapání napíchněte střídavě s kousky masa a cibule na špejle.