Zapečené brambory s krůtím masem v remosce

Vaření a recepty 21. dubna 2018

Pro ty, kdo nejsou úplnými příznivci ryb, máme tip - zkuste remosku naplnit krůtím masem.

Potřebujete:

6 větších brambor

1 červenou cibuli

3 stroužky česneku

400 g čerstvého špenátu

500 g krůtího masa

250 ml smetany ke šlehání

snítku tymiánu

Postup:

  1. Brambory omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do hrnce, zalijte vodou, osolte a povařte 8 minut. Slijte vodu a brambory ponechte stranou.

  2. Cibuli oloupejte, pokrájejte na tenké plátky. Oloupaný česnek rovněž nakrájejte na plátky. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli, asi 5 minut. Pak přihoďte česnek a po minutě i dobře opraný a na proužky nakrájený špenát. Nechte asi 2 minuty zavadnout a odstavte.

  3. Na dno remosky naskládejte polovinu brambor. Na ně navršte špenát a na něj na plátky pokrájené maso a vrstvy dokončete opět bramborami. Nezapomeňte každou vrstvu osolit, opepřit a posypat nasekaným tymiánem. Vše zalijte smetanou a pečte 50 minut.