Bramborák s čabajkou a syrečky

Vaření a recepty 25. dubna 2020

Bramboráček, to je dobrota sama o sobě. Když k němu ale přidáte čabajku a syrečky, máte zaděláno na pěkně "vyvoněný" recept (a taky pořádnou žízeň).

Potřebujete:

250 g oloupaných syrových brambor

200 g vařených oloupaných brambor

110 g polohrubé mouky

1 vejce

4 kolečka olomouckých tvarůžků

1 nožičku čabajky

mletý pepř

sůl

olej na opečení

nakrájenou pažitku nebo nať cibulky na posypání

Postup:

  1. Syrové brambory nastrouhejte, vymačkejte z nich šťávu a nechte je odstát. Vařené vychladlé brambory nastrouhejte do mísy, přidejte mouku, vejce, nastrouhané syrové brambory a škrob. Těsto osolte, opepřete, promíchejte a nechte chvilku odstát.

  2. Čabajku nakrájejte na plátky silné asi 2 mm, tvarůžky na menší kousky. Rozehřátou pánev vytřete olejem, nalijte do ní část těsta a rozetřete ho po celé ploše. Vmáčkněte do něj několik plátků čabajky, a když začnou okraje těsta zlátnout, bramborák opatrně otočte. Pak ho podlijte trochou oleje, položte na něj část nakrájených tvarůžků a pečte, až spodní strana zezlátne a sýr se rozpustí. Stejným způsobem připravte i zbylé bramboráky. Před podáváním bramboráky posypte pažitkou nebo jarní cibulkou.