Zeleninové špízy na bylinkách

Vaření a recepty 4. července 2020

Grilování, to nemusí být nutně "chlapácká" hromada masa. I když se snažíte jíst zdravě, nemusíte si grilovačku odpírat.

Potřebujete:

2 kukuřičné klasy

2 cukety

2 barevné masité papriky

2 tenkostěnné pálivé papriky

4 cibule

cherry rajčátka

Na potření:

100 ml řepkového oleje

sůl

1 lžičku čerstvě drceného pepře

1 lžičku jemně nasekaných tymiánových lístků

1 lžíci jemně nasekané petrželky

2 stroužky česneku

1 lžíci citronové šťávy

bagetu

Postup:

  1. V misce smíchejte řepkový olej s citronovou šťávou, solí, pepřem, prolisovaným česnekem, tymiánem a petrželkou.

  2. Zeleninu omyjte, osušte a nakrájejte. Cibule oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a rozeberte na lupeny. Vše střídavě napíchejte na špízy, potřete olejem a zvolna ze všech stran upečte na grilu.

  3. Bagetu rozkrojte, nakrájejte na kusy, potřete olejem a také opečte na grilu.