Potřebujete:
500 g mletého masa (hovězí a vepřové)
1 cibuli
3 brambory
250 g rajčat (nebo 2 lžíce rajského protlaku a sklenici studené vody)
hrst nasekané zelené petrželky
špetku skořice
špetku mletého římského kmínu
špetku strouhaného muškátového oříšku
1/4 lžičky mletého pepře
sůl
olej
Postup:
Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě dopoloměkka. Nakrájejte je na tenká kolečka a dejte stranou.
Mleté maso důkladně promíchejte s nasekanou cibulí, nasekanou petrželkou, kořením a solí. Směs rozetřete do olejem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy a v pravidelných odstupech vyhlubte prstem jamky.
Rajčata nakrájejte na tenká kolečka a střídavě s kolečky brambor je naskládejte na maso. Pokud máte rajský protlak, rozmíchejte ho s vodou a zalijte jím brambory a rajčata. Povrch lehce osolte a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 30–40 minut doměkka. Podávejte teplé se zeleninovým salátem.