Plněné papriky bez paprik aneb Mleté maso v rajské šťávě na plechu

Vaření a recepty 12. září 2020

Tato krmě by vám mohla vzdáleně připomínat naše plněné papriky s rajskou. Jen bez těch paprik...

Potřebujete:

500 g mletého masa (hovězí a vepřové)

1 cibuli

3 brambory

250 g rajčat (nebo 2 lžíce rajského protlaku a sklenici studené vody)

hrst nasekané zelené petrželky

špetku skořice

špetku mletého římského kmínu

špetku strouhaného muškátového oříšku

1/4 lžičky mletého pepře

sůl

olej

Postup:

  1. Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě dopoloměkka. Nakrájejte je na tenká kolečka a dejte stranou.

  2. Mleté maso důkladně promíchejte s nasekanou cibulí, nasekanou petrželkou, kořením a solí. Směs rozetřete do olejem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy a v pravidelných odstupech vyhlubte prstem jamky.

  3. Rajčata nakrájejte na tenká kolečka a střídavě s kolečky brambor je naskládejte na maso. Pokud máte rajský protlak, rozmíchejte ho s vodou a zalijte jím brambory a rajčata. Povrch lehce osolte a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte 30–40 minut doměkka. Podávejte teplé se zeleninovým salátem.