Kuřecí roláda: Klasika, která nezklame

Vaření a recepty 18. ledna 2020

Kuřecí roláda je nestárnoucí klasika, kterou potěšíte všechny hladové krky u stolu. A ještě k tomu krásně vypadá!

Potřebujete:

Ingredience:

4 vykostěná kuřecí prsa

máslo

sůl

Na nádivku:

30 g másla

1 cibuli

1 česnek

1 mrkev

1 stonek řapíkatého celeru

2 plátky slaniny

3 lžíce strouhanky

vejce

pepř

sůl

Postup:

  1. Na pánvi krátce osmahněte nakrájenou slaninu, přidejte máslo, nakrájenou zeleninu a znovu krátce osmahněte. Nechte vychladnout, přisypejte strouhanku, promíchejte s vejcem, osolte a opepřete.

  2. Maso lehce nakrojte, paličkou rozklepejte na pláty a osolte. Na maso rozložte nádivku, zarolujte a sepněte párátkem nebo svažte nití.

  3. Závitky pomažte máslem a pečte v pekáčku v předehřáté troubě při 190 °C asi 20 minut, během pečení podlévejte teplou vodou nebo šťávou. Podávejte se zeleninou nebo vařeným bramborem.