Hovězí roláda snadno a rychle

Vaření a recepty 16. února 2019

Hovězí roláda nikdy nezklame, notabene když do ní "šoupnete" slaninku.

Potřebujete:

600 g zadního hovězího masa

100 g anglické slaniny

2 cibule

hořčici

pepř

sůl

4 párky

2 papriky

Postup:

  1. Plát zadního hovězího masa naklepejte, osolte, posypejte pepřem a potřete hořčicí. Na dvě třetiny plátu položte na tenké plátky nakrájenou anglickou slaninu, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, čtyři párky a na nudličky nakrájenou barevnou papriku. Maso srolujte, ovažte potravinářským provázkem a vložte do pekáčku.

  2. Přidejte na kostičky nakrájenou větší cibuli, podlijte a pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte a přelévejte vypečenou šťávou. Nakonec šťávu zahustěte hotovou jíškou nebo škrobovou moučkou. Podávejte s rýží, bramborami nebo bramborovou kaší.