Potřebujete:
400 g úhoře
100 g oleje
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 g cibule
100 g žampionů
100 ml bílého přírodního vína
celý pepř
nové koření
bobkový list
sůl
citron
Postup:
Staženého a vykuchaného úhoře nakrájejte na porce a lehce je nařízněte, aby se dobře propékaly. Osolte je, opečte z obou stran na oleji a vyjměte.
Do zbylého oleje vložte na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a krátce osmažte. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, znovu krátce osmahněte, přidejte koření, zalijte vínem a podle potřeby osolte.
Do vařící směsi vložte opečené maso, krátce povařte a poduste. Po vychladnutí naskládejte úhoře do užší porcelánové nádoby, proložte zeleninou a zalijte zbylou marinádou. Nechte odležet a dobře vychladit.