Týden se sladkovodními rybami: Amur s ananasem

Vaření a recepty 13. října 2013

Jestli máte rádi, když mají jídla trochu asijský "šmrnc", je tento recept to pravé pro vás!

Potřebujete:

4 amury

sůl

pepř

1/2 citronu

trochu hladké mouky

4 lžíce oleje

1 feferonku

2 cibulky

4 stonky řapíkatého celeru

1 malý ananas

150 ml zeleninového vývaru

1 lžičku škrobové moučky

Postup:

  1. Z amurů seřízněte filátka, zbavte je kůže, osolte, opepřete, potřete citronovou šťávou a nechte půl hodiny rozležet. Pak je obalte v hladké mouce a z obou stran upečte na části oleje. Filátka přendejte na nahřáté talíře.

  2. Pánev vytřete ubrouskem a vlijte do ní čerstvý olej. Do horkého oleje vsypejte nakrájenou feferonku nebo půlku drobně nakrájené červené papriky, na kousky nakrájenou cibulku i s natí, na kousky nakrájený oloupaný řapíkatý celer a ananas a vše společně lehce opečte.

  3. Ve vývaru rozmíchejte škrobovou moučku, nalijte do pánve, nechte přejít varem, podle chuti osolte a opepřete a nalijte přes ryby. Podávejte s dušenou rýží.