Týden se sushi: Sushi s rybou

Vaření a recepty 14. října 2013

Se sushi je to podobné jako s olivami, houbami nebo s dary moře. Buďto je milujete, nebo je nevezmete do úst.

Potřebujete:

200 g rýže

320 ml vody

sůl

1 cuketu

80 g syrového lososa

80 g uzeného lososa

80 g syrového mořského vlka

100 ml sójové omáčky

lžíci nakládaného zázvoru

lžičku wasabi pasty

krabí maso

1 avokádo

vyloupané krevety

bambusovou podložku

Postup:

  1. Rýži důkladně propláchněte a nechte asi 1 hodinu odkapat. Pak ji přiveďte k varu, přikryjte a vařte na slabém plamenu asi 15 minut.

  2. Cuketu nakrájejte na proužky široké 0,5 cm a povařte krátce ve slané vodě. Avokádo oloupejte, vyjměte pecku a dužinu nakrájejte na tenké plátky.

  3. Na bambusovou podložku položte plátky ryb, plátky avokáda, na ně nasypejte rýži, krevety, krabí maso, proužky cukety a proužky uzeného lososa. Pomocí bambusové podložky zarolujte do úhledných válečků, a ty ostrým nožem nakrájejte na kousky. Sushi namáčejte do sójové omáčky a ochuťte marinovaným zázvorem nebo zelenou wasabi pastou.