Mexický týden: Guacamole

Vaření a recepty 21. října 2013

Pod pojmem mexická kuchyně se snad všem vybaví ostré chilli, tenká tortila, silná tequila a sladká čokoláda. Víte ale, jak mexické dobroty uvařit? Začněte s oblíbeným guacamole...

Potřebujete:

2 avokáda

1 čerstvou zelenou chilli papričku

2 červené chilli papričky

1 stroužek česneku

4 jarní cibulky

3 lžíce olivového oleje

šťávu z 1 limetky

sůl

Postup:

  1. Plod avokáda rozpulte, odstraňte pecku, dužinu vydlabejte a vidličkou rozmačkejte na kaši.

  2. Chilli papričky, česnek a cibulku nakrájejte, osolte, zakápněte olejem a přidejte kaši z avokáda. Vše rozmixujte na jemnou hmotu.

  3. Podávejte s tortila lupínky.