Mexický týden: Chilli con carne

Vaření a recepty 25. října 2013

Co bychom vám to předvedli za mexický týden, kdybychom vynechali chilli con carne. Ačkoliv se jedná o pokrm původně z Mexika, dnes je jeho chuť oficiální chutí amerického státu Texas. Takže dobrou chuť, kovbojové.

Potřebujete:

600 g hovězího masa

1 konzervu červených fazolí

2 lžíce protlaku z rajských jablíček

2 cibule

olej

sůl

1 balení Mixu – Chili con carne

Postup:

  1. Zpěňte nadrobno nasekanou cibulku, přidejte hovězí maso nakrájené na kousky a opečte dohněda. Přidejte jedno balení Mixu – Chili con carne, promíchejte, zalijte 0,5 l horké vody a duste pod pokličkou asi hodinu.

  2. Nakonec přidejte fazole, rajčatový protlak, osolte a duste, až je maso měkké.