Vyzkoušejte knedlíky plněné čokoládou

Vaření a recepty 1. června 2019

Knedlíky na sladko bývají často nejoblíbenějším jídlem malých strávníků. Zkuste je servírovat při sobotním obědě.

Potřebujete:

2 lžičky moučkového cukru

špetku soli

350–400 ml mléka

150 g dětské krupičky

2 malá vejce

250 g hrubé mouky

mouku na pracovní plochu

75 g bílé čokolády

75 g mléčné čokolády

60 g piškotů

250 g jahod

150 ml čokoládového topingu

Postup:

  1. Oslazené a osolené mléko pomalu přiveďte k varu, za stálého míchání do něj nasypejte krupičku a uvařte kaši. Nechte ji téměř úplně vychladnout a průběžně ji míchejte. Potom do ní všlehejte vejce a mouku a vypracujte tuhé těsto.

  2. Těsto rozdělte na stejnoměrné kousky a na pomoučené pracovní desce ho prsty zploštěte. Do středu rozdělte kousky bílé i mléčné čokolády a důkladně zabalte. Malé knedlíky vložte do vroucí, mírně osolené vody a vařte asi 6-7 minut.

  3. Piškoty rozdrťte válečkem. Omytým jahodám odstraňte stopky a překrájejte je na kousky. Hotové knedlíky vyjměte děrovanou naběračkou, namáčejte je do čokoládového topingu a potom je obalujte v piškotech. Rozdělte je na talíře, polijte zbylým topingem a posypejte jahodami.