Svatomartinské menu: Játra dušená na víně

Vaření a recepty 10. listopadu 2013

A máme tu jatýrka tento týden již po druhé. Jako tip na nedělní dobrotu si je zkuste upravit na víně a samozřejmě si k tomu otevřete nějakou dobrou lahvinku svatomartinského vína.

Potřebujete:

500 g telecích jater

80 g másla

1 velkou cibuli

40 g hladké mouky

300 ml bílého vína

5 žampionů

zelenou petrželku

sůl

pepř

Postup:

  1. Játra odblaňte a nakrájejte na 4 plátky. Každý plátek na okraji nařízněte a obalte v mouce. Cibuli nakrájejte najemno, vložte ji do hrnce na rozehřátý tuk a osmažte. Přidejte plátky jater, po obou stranách je opečte, potom podlijte trochou vína a duste doměkka. Během dušení přilévejte víno nebo vodu podle potřeby.

  2. Žampiony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Osmahněte je na másle a ke konci dušení je přidejte k játrům. Nakonec pokrm osolte a opepřete. Podávejte s rýží a hlávkovým salátem.