Polský týden: Treska s jablky po Podlesku

Vaření a recepty 15. listopadu 2013

Treska s jablky zní možná na první dojem trošku divoce. Vězte ale, že se k sobě docela dobře hodí!

Potřebujete:

600 g filetů z tresky

400 g kyselejších jablek

1 cibuli

2 lžíce mouky

2 lžíce másla

tymián

majoránku

cukr

sůl a pepř

olej na smažení

Postup:

  1. Filety nakrájejte na porce, poprašte solí, tymiánem, obalte v mouce a usmažte na oleji. Cibuli nakrájejte na kostičky a poduste na oleji.

  2. Umytá, oloupaná a na kolečka nakrájená jablka bez jádřinců poprašte majoránkou a lehce osmažte na másle. Usmaženou rybu položte na jablka a cibuli, vše lehce poduste. Dochuťte solí a cukrem.