Recept na prodloužený víkend: Medová bábovka s jablky

Vaření a recepty 17. listopadu 2017

Bábovka, to je naprostá klasika českých kuchyní. Na podzim si ji vylepšete medem a jablky.

Potřebujete:

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek hladké mouky

1/2 hrnku cukru

1 hrnek hrubě nastrouhaných jablek

1/2 hrnku oleje

1/2 hrnku vody

2 vejce

3 lžíce medu

2 lžíce instantního kakaa

1 sáček kypřicího prášku do perníku

1 lžíci citronátu nebo kandovaného ovoce

1/2 lžičky mleté skořice

tuk na vymazání

hrubou mouku na vysypání formy

skořicový cukr

několik plátků jablek na ozdobení

Postup:

  1. Oba druhy mouky, cukr, kakao, prášek do perníku a skořici promíchejte. Přidejte vejce, olej, med a vodu. Citronát smíchejte se strouhanými jablky a směs zapracujte do těsta.

  2. Těsto nalijte do dobře vymazané a vysypané formy několik centimetrů pod okraj, nahrňte ho od středu směrem do okrajů a zvolna upečte. Hotovou bábovku vyklopte a ozdobte tenkými plátky jablek a skořicovým cukrem.