Pikantní kotletky a brambory na medu

Vaření a recepty 4. listopadu 2017

Ač to možná zní trochu neobvykle, příprava brambor na sladko ozvláštní vaši tabuli. A kotletkou, tou přece nikdy nic nezkazíte.

Potřebujete:

2 vepřové kotlety

olivový olej

100 ml červeného vína

1 lžíci rumu

1 lžíci medu

provensálské koření

drcenou barevnou pepřovou směs

sůl

400 g brambor uvařených ve slupce

2 lžíce másla

2 lžíce medu

Postup:

  1. Maso jemně naklepejte, osolte a okořeňte. Potřete ho olivovým olejem a nechte 30 minut odpočinout. Potom každý plátek opečte z obou stran na olivovém oleji, přidejte víno, ve kterém jste rozmíchali med a rum, a poduste doměkka.

  2. Brambory oloupejte a rozkrájejte podélně na čtvrtky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte med a nechte trochu zkaramelizovat. Do pánve nandejte brambory a za opatrného míchání je opečte do červena. Podávejte obložené tropickým ovocem.