Kachní prsíčka na medu

Vaření a recepty 7. července 2019

Kachní prsíčka, to je vybraná delikatesa. Doplníte-li je ostružinami, získáte naprosto neokoukaný pokrm. A nemáte-li doma ostružiny, můžete je nahradit i jiným ovocem, třeba jablky, hruškami nebo švestkami.

Potřebujete:

4 kousky kachních vykostěných prsíček (řízků i s kůží)

sůl

1/2 citronu

5 lžic medu

5 lžic dezertního vína

1 lžičku drceného barevného pepře

1 lžíci sójové omáčky

2 lžíce oleje

1 malý broskvový kompot

2 lžíce ostružin (mohou být i mražené)

Postup:

  1. Prsíčka osolte a nechte chvíli rozležet. V hrnku rozmíchejte med s vínem, citronovou šťávou, pepřem a sójovou omáčkou. Maso opečte na olejem potřené rozpálené pánvi z obou stran. Přendejte ho do pekáčku, zalijte medovou směsí, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte doměkka. Podle potřeby podlévejte šťávou z broskví.

  2. Nakonec přidejte do pekáčku půlky broskví, trochu ostružin a prohřejte. Podávejte s různě upravenými bramborami.