Medový týden: Vepřová pečeně na medu

Vaření a recepty 24. listopadu 2013

Přemýšlíte, co si dnes udělat k obědu? Tak už nemusíte přemýšlet dál - zkuste tuhle vynikající pečeni na medu s cibulkami a strávníci vám budou líbat ruce!

Potřebujete:

750 g vykostěné vepřové pečeně

sůl

pepř

1 lžíci oleje

2 pomeranče

200 g oloupaných malých cibulek

2 kyselejší jablka

100 g medu

1 lžičku solamylu

Postup:

  1. Pečeni osolte, opepřete a opečte na rozehřáté pánvi na lžíci oleje ze všech stran. Přendejte maso do pekáčku, podlijte malým šálkem vody a šťávou z jednoho pomeranče. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte jen s malým množstvím tekutiny, podle potřeby ji doplňujte. Po dvaceti minutách stáhněte teplotu na 180 °C a zvolna pečte doměkka.

  2. Ke konci pečení přidejte cibulky, pečte ještě tak patnáct minut, dokud nejsou měkké, přidejte oloupaná a na osminky nakrájená jablka, vše přelijte medem a dvě minuty dopečte. Nakonec zalijte šťávou z druhého pomeranče, ve které jste rozmíchali lžičku škrobové moučky, a promíchejte.