Pečené uzené s křenovou omáčkou

Vaření a recepty 5. ledna 2020

Závěrečný recept z našeho zabijačkového týdne potěší každého, kdo má rád lehké šimrání v nose. Hlavním chuťovým "nosičem" je v něm totiž křen.

Potřebujete:

500 g vepřového uzeného masa (krkovice nebo kýta)

3 cibule

1 skleničku naloženého křenu

1 smetanu ke šlehání

sádlo

petrželovou nať na ozdobu

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte na středně silná kolečka a osmahněte je na pánvi s rozpáleným tukem. Maso nakrájejte na plátky, přidejte ho k cibuli a rychle orestujte. Pak ho spolu s cibulí přendejte do pekáčku. Smetanu smíchejte s křenem a směsí přelijte maso v pekáčku.

  2. Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pokrm zapečte, dokud povrch nezezlátne. Podávejte s pečenými bramborami a přizdobte zelenou petrželkou.