Vánoční světové dobroty: francouzské mušle na víně

Vaření a recepty 10. prosince 2013

Jeden by čekal, že "žabožrouti" budou mít i na Štědrý den na stole žabí stehýnka, ale kdepak. Francouzi si o Vánocích dopřávají takovou delikatesu jako mušle na víně. Zkuste to i vy.

Potřebujete:

4 kg mušlí

5 stroužků česneku

3/4 litru bílého suchého vína

skleničku olivového oleje

2 malé chilli papričky

velký svazek listové petržele

Postup:

  1. Mušle důkladně omyjte ve studené vodě kartáčkem, rozbité a otevřené mušle odstraňte. Česnek nakrájejte na plátky, vhoďte do pánve s olejem a přidejte rozdrcené chilli papričky.

  2. Do pánve opatrně nasypejte mušle. Přelijte je suchým vínem a duste několik minut, až se víno částečně odpaří. Pak je posypejte nasekanou petrželí, promíchejte a podávejte s bílým pečivem. Mušle, které se neotevřou, jsou nepoživatelné.