Odlehčete svému břichu polentovými dortíky

Vaření a recepty 30. prosince 2017

Klasické chlebíčky jsou zbytečně nezdravé. Pohostěte svou rodinu a přátele ve sváteční dny něčím dobrým, ale i zdravým!

Potřebujete:

150 g kukuřičné polenty

500 ml zeleninového vývaru

50 g parmazánu

sůl

8 malých růžiček brokolice

1 marinovaného sledě

několik kuliček červeného pepře na ozdobu

2 lžíce majonézy

Postup:

  1. Vývar přiveďte k varu, vsypejte polentu a 5 minut za stálého míchání vařte, až vznikne hustá kaše.

  2. Osolte, ochuťte parmazánem a dejte do chlebíčkové formy o hraně cca 4 x 4 cm vyložené potravinovou fólií. Nechte vychladit.

  3. Poté odkrajujte cca 1,5 cm silné plátky a ty nasucho opečte na nepřilnavé pánvi.

  4. Ozdobte je nočkem majonézy, kostičkou ryby, krátce povařenou brokolicí a posypejte drceným červeným pepřem.