Potřebujete:
1 větší ledový salát
200 g bylinkového sýra tofu
2 karotky
svazek ředkviček
1 větší kedlubnu
drcený pepř
4 lžíce tofunézy
Postup:
Omyté listy salátu nakrájejte na 1 cm široké nudličky, tofu na kostičky. Omyté ředkvičky nastrouhejte na hrubém struhadle, z očištěných karotek nejprve připravte tenké plátky pomocí škrabky na brambory a ty pak ostrým nožem nakrájejte na nudličky. Oloupané kedlubně odstraňte zdřevnatělou část a křupavou dužinu nakrájejte na tenké plátky, ty překrojte napolovic.
Na talířky nebo do misek rozdělte kedlubnu, na ni salát, do středu kostičky tofu sýra, posypejte ředkvičkami a karotkou. Každou porci salátu můžete mírně posypat čerstvě drceným pepřem. Přidejte tofunézu a promíchejte.