Lehký týden: Salát plný vitaminů

Vaření a recepty 4. ledna 2014

Protože to kolem nás víří bacily a viry, je dobré nabudit si imunitu. Tento recept je nejen chutný, ale v tomto směru velmi funkční!

Potřebujete:

1 větší ledový salát

200 g bylinkového sýra tofu

2 karotky

svazek ředkviček

1 větší kedlubnu

drcený pepř

4 lžíce tofunézy

Postup:

  1. Omyté listy salátu nakrájejte na 1 cm široké nudličky, tofu na kostičky. Omyté ředkvičky nastrouhejte na hrubém struhadle, z očištěných karotek nejprve připravte tenké plátky pomocí škrabky na brambory a ty pak ostrým nožem nakrájejte na nudličky. Oloupané kedlubně odstraňte zdřevnatělou část a křupavou dužinu nakrájejte na tenké plátky, ty překrojte napolovic.

  2. Na talířky nebo do misek rozdělte kedlubnu, na ni salát, do středu kostičky tofu sýra, posypejte ředkvičkami a karotkou. Každou porci salátu můžete mírně posypat čerstvě drceným pepřem. Přidejte tofunézu a promíchejte.