Koprová omáčka s vařeným hovězím

Vaření a recepty 20. ledna 2018

Kdybychom vybírali nejneoblíbenější jídlo mezi dětmi, "koprovka" by se určitě umístila na čelních pozicích. Na druhou stranu, většina dospělých si na ní pochutná. Napadá vás proč? Nás tedy ne...

Potřebujete:

800 g hovězího zadního masa

kořenovou zeleninu

sůl

Omáčka:

250 ml sladké smetany

30 g hladké mouky

250 ml kyselé smetany

lžičku cukru

hrst nasekaného kopru

1 žloutek

ocet

Postup:

  1. Sladkou smetanu s koprem přiveďte do varu. V kyselé smetaně rozkvedlejte mouku, za stálého míchání ji přelijte do vařící sladké smetany a povařte asi 15 minut na slabém plamenu. Omáčku dochuťte octem a zjemněte žloutkem rozkvedlaným ve vlažné omáčce.

  2. Osolené maso uvařte s kořenovou zeleninou v papiňáku 45–60 minut doměkka. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou a knedlíkem.