Ostré rolky v rajčatové omáčce

Vaření a recepty 25. ledna 2020

Klasickou rajskou "na sladko" známe všichni ze školních jídelen. Zkuste to pro tentokrát jinak a pokrm dochuťte do pikantnější podoby.

Potřebujete:

8 plátků vepřového masa z kýty

8 plátků libovější anglické nebo uzené slaniny

4 oloupaná rajčata

1,5 dl drůbežího vývaru

2 lžíce olivového oleje

1 zelenou papriku

1 cibuli

1 lžíci rajčatového protlaku

1 stroužek česneku

1 chilli papričku

1 lžíci červené papriky

sůl

Postup:

  1. Maso z obou stran naklepejte, osolte a opepřete. Na plátky masa rozložte plátky anglické slaniny, maso zaviňte a spíchněte párátky. Rolky opečte v rozpáleném oleji. Po šesti minutách maso vyjměte.

  2. Ve výpeku opečte drobně nasekanou cibuli s česnekem. Pak vmíchejte na kostičky nakrájenou papriku a společně poduste. Přidejte nakrájená rajčata, rozdrobenou chilli papričku, mletou papriku a rajčatový protlak. Vše zalijte vývarem, promíchejte a pět minut povařte.

  3. Nakonec do omáčky vložte masové rolky. Společně duste zhruba 30 minut. Podávejte s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo těstovinami.