Týden jídel slavných: Houbové karbanátky podle Ljuby Hermanové

Vaření a recepty 17. ledna 2014

Ljuba Hermanová, královna českého šansonu a skvělá herečka, byla také vynikající kuchařkou. Přesvědčte se o tom s těmito chutnými karbanátky.

obličeje

Potřebujete:

600 g čerstvých hub

2 cibule

3 stroužky česneku

150 g slaniny

1 vejce

špetku drceného kmínu

majoránku

sůl

lžičku Solamylu

2 lžíce hladké mouky

2 hrnky strouhanky

olej

Postup:

  1. Pokrájenou cibuli a slaninu osmažíme na oleji, přidáme osolené houby a podusíme ve vlastní šťávě. Vychladlou směs dochutíme utřeným česnekem, majoránkou, kmínem, solí, zahustíme Solamylem a hladkou moukou.

  2. Ze směsi uděláme placičky, které obalíme ve strouhance a usmažíme na rozpáleném oleji. Chutnají s chlebem i s bramborem.