Týden jídel slavných: Polévka z bílého chřestu podle Adiny Mandlové

Vaření a recepty 19. ledna 2014

Chřestová polévka podle královny českého filmu je tím nejlepším tipem i na sváteční nedělní oběd!

obličeje

Potřebujete:

300 g bílého chřestu

4 brambory

1 dl smetany na vaření

sůl

bílý pepř

bazalkové pesto na dozdobení

Postup:

  1. Bílý chřest oloupeme, nakrájíme na třícentimetrové válečky a dáme na 10 minut vařit do osolené vody.

  2. Zvlášť uvaříme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, které pak přidáme k uvařenému chřestu. Ten pak včetně vody, v níž se vařil, rozmixujeme na hladký krém.

  3. Přidáme smetanu na zjemnění a dochutíme solí a pepřem. Při servírování polévku dozdobíme trochou bazalkového pesta.