Týden s aspikem: Vejce v aspiku

Vaření a recepty 27. ledna 2014

Také vám aspik dodnes připomínal Návštěvníky a jejich nepoživatelné amarouny? Pak si projděte následující pestrobarevné recepty a možná změníte názor.

Potřebujete:

4 vejce uvařená natvrdo

4 plátky šunky

200 g vlašského salátu

4 lžíce hrášku

4 sladkokyselé okurky

200 ml láku od okurek

1 sáček čiré želatiny

1 lžičku sezamového oleje

Postup:

  1. Lák od okurek doplňte vodou do 400 ml. Do části tekutiny nasypejte želatinu a nechte ji nabobtnat, pak ji v horké vodní lázni rozehřejte. Rozehřátou želatinu smíchejte se zbytkem tekutiny, podle chuti můžete přikyselit.

  2. Plastové misky vytřete tence olejem, na dno nalijte vrstvu želatinového roztoku a nechte v chladu ztuhnout. Položte na ni rozpůlená vejce, kapii, okurku, šunku a zalijte částí želatiny a nechte opět ztuhnout. Nakonec přidejte salát, zalijte ho zbylou želatinou a aspik nechte vychladit a ztuhnout několik hodin, nejlépe do druhého dne. Pak opatrně vyklopte.