Týden valentýnských specialit: Uzené steaky s vejci

Vaření a recepty 15. února 2017

Na sv. Valentýna oslavujeme lásku více než kdy jindy. A jsou to právě gurmánské speciality, které nám pomohou tento den učinit ještě nezapomenutelnějším. K svátku patří pikantní slavnostní kuchyně, která musí být samozřejmě zakončená sladkou tečkou.

Potřebujete:

800 g uzené kýty

šťávu z 1/2 pomeranče

2 lžíce medu

1/2 lžičky vloček pálivé papriky

1 lžičku barevného drceného pepře

1 lžičku sušeného podrceného rozmarýnu

4 lžíce oleje

4 vejce

Postup:

  1. V misce smíchejte pomerančovou šťávu se 2 lžícemi oleje, medem a kořením. Maso zbavte tučných částí, nakrájejte na 3 cm silné plátky, omočte je z obou stran v marinádě a nechte chvíli rozležet.

  2. Rozehřátou pánev potřete olejem, vložte do ní maso, zalijte ho zbytkem nálevu a z obou stran zvolna prohřejte. Zvlášť na pánvi upečte originální volská oka a servírujte.