Chřest s marinovaným lososem

Vaření a recepty 14. prosince 2019

S chřestem zaperlíte po celý rok a navíc v kombinaci s lahodným lososem.

Potřebujete:

4 porce lososa

2 cm zázvorového kořene

1 chilli papričku

svazeček koriandru

šťávu z limetky

4 lžíce rostlinného oleje

2 jarní cibulky na ozdobu

400 g chřestu

máslo

sůl

Postup:

  1. Nejdříve si připravte marinádu. Oloupaný zázvor nastrouhejte, chilli papričku nakrájejte nadrobno, promíchejte s nasekaným koriandrem, přelijte olejem, limetkovou šťávou a osolte. Lososa touto marinádou pomažte a nechte v chladu asi hodinu odpočinout.

  2. Jarní cibulku povařte asi minutu ve vodě, pak ji rozřízněte na půlky a převažte jí kousky ryby. Na velké pánvi zahřejte máslo, vložte oloupaný mokrý chřest, navrch položte kousky lososa a duste pod pokličkou na nízkém plamenu asi 20 minut.