Týden valentýnských specialit: Mušle na víně a rajčatech

Vaření a recepty 16. února 2017

Mušle, to je pokrm na sváteční den jako vyšitý. A doporučujeme opatřit si kromě vína na vaření i lahvinku nějaké té dobroty také na přípitek.

Potřebujete:

2 kg čerstvých mušlí (slávky jedlé)

sklenici bílého suchého vína

velký svazek listové petržele

2 malé pálivé papričky

2 rajčata

4–5 stroužků česneku

1 citron

olivový olej

pepř a sůl

Postup:

  1. Do hrnce se zahřátým olejem vhoďte česnek rozmačkaný plochou stranou nože, pálivé papričky a přidejte důkladně očištěné a omyté slávky. Poškozené a otevřené mušle odstraňte. Hrnec přikryjte poklicí a několik minut duste.

  2. Do hrnce přidejte spařená rajčata a nahrubo nasekanou petržel, vše osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou a přelijte vínem. Opět přikryjte poklicí a duste na vysokém plamenu, až se všechny mušle otevřou. Uvařené mušle podávejte s bílým chlebem.