Pikantní špagety s bazalkou

Vaření a recepty 24. června 2018

Na klasických špagetách s bazalkou není nic speciálního. Když si ovšem uděláte základ ze sardelek a k tomu přihodíte pár chilli papriček, to je hned jiná!

Potřebujete:

500 g těstovin

400 g oloupaných rajčat z plechovky

8 sardelových filetek

4 lžíce olivového oleje

3 lžíce naložených černých oliv bez pecky

2 lžíce kaparů

1 dl suchého červeného vína

1 svazek bazalky

3 stroužky česneku

1/2 lžičky sušených drcených chilli papriček

sůl

Postup:

  1. V pánvi rozehřejte olej a na něm opečte na kousky rozkrájené sardelky s plátky česneku a chilli. Za stálého míchání mírně poduste. Do směsi vmíchejte překrájená rajčata i se šťávou a přilijte víno. Vše nechte 10 minut vařit na velmi mírném ohni. Nakonec do omáčky vmíchejte překrájené olivy s kapary. Omáčku udržujte teplou.

  2. V dostatečném množství osolené vody uvařte těstoviny na skus. Po scezení je vmíchejte do omáčky, rozdělte na porce a posypejte lístky bazalky.