Týden valentýnských specialit: Sladká srdíčka

Vaření a recepty 19. února 2017

I když je už Valentýn za námi, proč svoji lásku nepotěšit těmito sladkými srdíčky?

Potřebujete:

Na těsto:

500 g hladké mouky

175 g studeného rostlinného tuku Hera máslová příchuť

130 g cukru

1 žloutek

Na náplň:

50 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť

90 g moučkového cukru

75 ml jahodového džemu

Postup:

  1. Smíchejte mouku a rostlinný tuk Hera máslová příchuť. Přidejte cukr a žloutek a vše promíchejte. Těsto pak buď ručně, nebo ručním mixérem vypracujte dotuha. Zabalte těsto do fólie a vložte na 30 minut do lednice.

  2. Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C a na plech položte papír na pečení. Moukou si zlehka poprašte pracovní plochu a vyválejte na ní těsto na 4 mm vysoký plát. Kulatým vykrajovátkem vytvořte kolečka, v polovině z nich ještě uprostřed vykrojte malé srdíčko. Vložte kolečka na plech s pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě 10 až 12 minut, dokud nebudou mít zlatou barvu. Nechte vychladnout na plechu.

  3. Ručním mixérem rozšlehejte změklý tuk Hera a postupně přidávejte moučkový cukr. Potřete plná kolečka vzniklým krémem a jahodovým džemem a slepte je s kolečky s vykrojeným srdíčkem.