Filety lososa s fazolkami a kávou

Vaření a recepty 7. června 2020

Většinu z nás silná káva staví po ránu na nohy, v průběhu dne zase zahání pracovní únavu. Málokdy však máme možnost ocenit její chuťové vlastnosti přímo v jídle. A přitom stačí málo, aby váš pokrm dostal ten správný kávový nádech.

Potřebujete:

8 kousků lososa

1 čínské zelí

1 dl rybího vývaru

1 sterilovanou červenou řepu

50 g cukru

1/2 dcl červeného vína

1 lžíci vinného octa

1 lžíci kávy

10 ml smetany

Postup:

  1. Omyté, nakrájené a osušené kousky lososa osmažte na olivovém oleji na pánvi z obou stran a posypejte cukrem, aby zkaramelizoval.

  2. Maso vyndejte a na pánvičku přidejte víno a lžíci octa a zamíchejte. Přidejte sterilovanou červenou řepu a pozvolna přilévejte smetanu. Celou omáčku dochuťte kávou a solí, pak přidejte čirý rybí vývar a znovu povařte.

  3. Na jeden menší list čínského zelí položte kousek lososa a přelijte ho omáčkou, jako přílohu servírujte fazole.