Kávové mušle s pařížskou šlehačkou

Vaření a recepty 28. září 2018

Kvůli těmto mušlím se nemusíte vydávat ke chladícímu boxu do supermarketu nebo dokonce přímo k moři. Bude vám stačit pořídit si potřebné suroviny a pustit se do pečení podle našeho receptu.

Potřebujete:

140 g másla

250 ml mléka

špetku soli

150 g hrubé nebo polohrubé mouky

5 vajec

tuk na vymazání plechu

bonbony

Pařížská šlehačka:

250 ml šlehačky

50 g kakaa

100 g moučkového cukru

Poleva:

200 g moučkového cukru

2–3 lžíce silné kávy

Postup:

  1. Do kastrolu vložte máslo, přilijte mléko, osolte špetkou soli a dejte vařit. Po chvíli kastrol odstavte, do mléka nasypejte mouku a za stálého míchání suroviny spojte v celistvou hmotu, která se odlepuje od stěn a dna kastrolu. Odstavte z plamene, nechte mírně vychladnout a postupně vmíchejte vejce. Stále šlehejte, až je směs hladká a lehká.

  2. Hotovou směs dejte do cukrářského sáčku s ozdobnou koncovkou a na tukem vymazaný plech stříkejte mušle. Vložte do vyhřáté trouby a pečte, nejprve v hodně horké troubě, poté její příkon zmírněte a dopékejte pouze v mírně vyhřáté troubě.

  3. Rozmíchejte ingredience na šlehačku, svařte a uložte do chladu. Pak šlehačku vyšlehejte.

  4. Po vychladnutí mušle rozkrojte a naplňte pařížskou šlehačkou, místo perly vložte bonbon. Ozdobte kávovou polevou.