Jižanské brambory se špetkou kávy

Vaření a recepty 7. července 2018

Pozor, pozor, i když se tento recept jeví jako vegetariánský, přijdou si v něm na své milovníci masa. A vězte, že ač se to tak nemusí zdát, brambůrka vás pěkně zasytí.

Potřebujete:

8 větších brambor

500 g kuřecího masa

2 cibule

olivový olej

100 g květáku

1 lžičku rozpustné kávy

1 pórek

1 lžičku balzamika

1 červenou papriku

sýr

sůl

pepř

Postup:

  1. Na rozpáleném oleji osmažte cibulku, přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso a zprudka opečte. Pak přidejte na malé růžičky rozebraný syrový květák, na kolečka nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou papriku. Smažte asi 10 minut, pak ochuťte balzamikem, kávou, solí a pepřem.

  2. Omyté brambory se šlupkou rozkrojte a vydlabejte. Položte je na dno pekáčku, lehce zalijte olivovým olejem, celý pekáček přikryjte alobalem a pečte v troubě 30 minut. Pak brambory odkryjte a naplňte připravenou „čínou” a zasypejte strouhaným sýrem a dejte na 8 minut zapéct.