Potřebujete:
1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku cukru krupice
4 celá vejce
3/4 kostky tuku
2 lžíce kakaa
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
250–300 g vypeckovaných višní nebo třešní
tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu
Krém:
2 hrnky mléka
1,5 sáčku vanilkového pudinkového prášku
3/4 kostky másla
3/4 hrnku moučkového cukru
2 lžíce silné kávy
Poleva:
3/4 hrnku rozpuštěné čokoládové polevy
čokoládové hoblinky a višně
Postup:
Do nádoby prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte změklý tuk, cukr a vše promíchejte. Přidejte celé vejce a šlehejte 3–4 minuty.
Na vymazaný a vysypaný plech rozetřete polovinu těsta. Zbylé těsto obarvěte prosátým kakaem, promíchejte a rozetřete na světlé těsto. Navrch tmavého těsta poklaďte vypeckované ovoce. Vložte do trouby vyhřáté na 180° C a pečte asi 20–25 minut.
Uvařte pudink podle návodu na obalu. Máslo utřete s cukrem a po částech do něj přidávejte vychladlý pudink a po kapkách přilévejte kávu. Vychladlý piškot potřete krémem a dejte do studena. Potom vrch přelijte čokoládovou polevou a v chladu nechte ztuhnout.
Moučník nakrájejte na kostky a ozdobte čokoládovými hoblinkami a višněmi nebo třešněmi.