Kávové vlny z Dunaje s třešněmi

Vaření a recepty 21. července 2018

Tahle dobrota se k nám připlavila po vodě a pište si, že vám kombinace višní a kávičky bude tuze chutnat!

Potřebujete:

1 hrnek hladké mouky

3/4 hrnku cukru krupice

4 celá vejce

3/4 kostky tuku

2 lžíce kakaa

2 lžičky kypřicího prášku do pečiva

250–300 g vypeckovaných višní nebo třešní

tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu

Krém:

2 hrnky mléka

1,5 sáčku vanilkového pudinkového prášku

3/4 kostky másla

3/4 hrnku moučkového cukru

2 lžíce silné kávy

Poleva:

3/4 hrnku rozpuštěné čokoládové polevy

čokoládové hoblinky a višně

Postup:

  1. Do nádoby prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte změklý tuk, cukr a vše promíchejte. Přidejte celé vejce a šlehejte 3–4 minuty.

  2. Na vymazaný a vysypaný plech rozetřete polovinu těsta. Zbylé těsto obarvěte prosátým kakaem, promíchejte a rozetřete na světlé těsto. Navrch tmavého těsta poklaďte vypeckované ovoce. Vložte do trouby vyhřáté na 180° C a pečte asi 20–25 minut.

  3. Uvařte pudink podle návodu na obalu. Máslo utřete s cukrem a po částech do něj přidávejte vychladlý pudink a po kapkách přilévejte kávu. Vychladlý piškot potřete krémem a dejte do studena. Potom vrch přelijte čokoládovou polevou a v chladu nechte ztuhnout.

  4. Moučník nakrájejte na kostky a ozdobte čokoládovými hoblinkami a višněmi nebo třešněmi.