Plněné papriky sýrem a mletým hovězím masem

Vaření a recepty 16. května 2020

Jestli si plněné papriky pamatujete ze školních jídelen plněné rýží a nemáte k nim zrovna dvakrát kladný vztah, zkuste náš recept se sýrem, spoustou masíčka s lehce pikantním nádechem a určitě názor změníte.

Potřebujete:

4 velké papriky

200 g mletého hovězího masa

2 vejce

2 krajíčky staršího chleba

1 cibuli

50 g nastrouhaného sýra

1 lžíci harissy

petržel

hrst lístků máty

lžičku koriandru v prášku

pepř a sůl

Omáčka:

200 g rozdrcených loupaných rajčat

2 lžíce rajčatového koncentrátu

lžíci harissy

olivový olej

sůl

Postup:

  1. Na pánvi zahřejte olej, přidejte harissu, rajčatový koncentrát, loupaná rajčata a povařte, aby omáčka zhoustla.

  2. Starší chléb namočte ve vodě a promíchejte s mletým masem, přidejte nasekané bylinky, cibuli, koření, sýr, jedno syrové a jedno natvrdo uvařené vejce a osolte.

  3. Omyté papriky rozpulte, naplňte masovou směsí a podlijte omáčkou. Vše přikryjte alobalem a pečte v troubě při 180 °C asi 40 minut. Posledních 5 minut odstraňte alobal a zapečte na grilu.