Vyzkoušejte hrudky z irské whisky

Vaření a recepty 24. února 2018

Chuť irské whisky přímo vybízí k tomu z ní vytvořit nějaký lahodný dezert, co říkáte?

Potřebujete:

240 g hladké mouky

120 g másla

120 g cukru

1 a 1/2 vejce

40 g drcených mandlí

30 g světlých rozinek

0,4 dl irské whisky

špetku strouhané nebo kandované citronové kůry

špetku soli

bílou čokoládovou polevu na ozdobení

Postup:

  1. Cukr vyšlehejte v míse se změklým máslem do pěny, přimíchejte vejce, whisky a sůl. Přidejte jemně nakrájené rozinky, mandle, citronovou kůru a na závěr vmíchejte mouku. Vypracujte pevné těsto, z něj vytvořte váleček o průměru asi 3 cm, zabalte do fólie a nechte chvilku odležet.

  2. Pak váleček nakrájejte na plátky silné asi 2 cm, rozložte je na plech vyložený papírem na pečení a upečte je dozlatova v troubě vyhřáté na 170 °C. Upečené hrudky ihned sundejte z plechu, až vychladnou, ozdobte je linkami rozehřáté bílé polevy a nechte zaschnout.