Týden se sv. Patrikem: Losos s kaviárovou čepičkou

Vaření a recepty 14. března 2014

Zdá se vám kombinace lososa a kaviáru zvláštní? Pak ale vězte, že je velmi chutná. Určitě se nebojte tento recept vyzkoušet!

Potřebujete:

4 podkovy lososa

sůl

kmín

pepř

hladkou mouku

olej

tatarskou omáčku

kaviár

pažitku

Postup:

  1. Porce lososa pokapejte citronovou šťávou, osolte a nechte chvíli rozležet. Pak je posypejte kmínem, pepřem a obalte v hladké mouce. V pánvi na rozehřátém oleji je z obou stran upečte a položte na papírový ubrousek (odsaje přebytečný tuk).

  2. Lososa dejte na talíře a na každou porci nalijte lžíci tatarské omáčky. Do středu omáčky dejte lžičku kaviáru a ozdobte natěmi pažitky. Podávejte s hranolky, rýží nebo zeleninovým salátem.