Losos v alobalu s bylinkami ze zahrádky nebo z balkónu

Vaření a recepty 4. srpna 2018

Bylinkovou zahrádku má dneska kdekdo, často na balkoně nebo jen tak, za oknem. Není totiž nic lahodnějšího než ochutit si jídlo čerstvě nasekanou pažitkou, bazalkou nebo třeba rozmarýnem.

Potřebujete:

4 porce čerstvého lososa bez kůže

lžíci jemně nasekaného kopru

mořskou sůl

pepř

50 g másla

hrnek mražené kukuřice

hrnek mraženého hrášku

citron

Postup:

  1. Hrášek a kukuřici předem namočte v dostatečném množství studené vody a nechte je povolit. Porce ryby posypejte koprem, potřete olivovým olejem a nechte chvíli v chladu rozležet.

  2. Připravte si čtyři pláty alobalu, do středu každého položte porce ryby, posypejte je scezenou zeleninou a lehce osolte. Pak je posypejte čerstvě podrceným pepřem a každou porci pokryjte plátkem másla. Alobal pevně uzavřete, vložte do dobře vyhřáté trouby a pečte asi 15 minut.

  3. Ryby přendejte na talíř a ozdobte je dílkem citronu a koprovou nebo petrželovou natí. Podávejte s vařenými bramborami nebo pečivem.