Přivítejte podzim kuřetem s houbovou nádivkou

Vaření a recepty 21. září 2018

I s příchodem podzimu se mohou do našeho zorného pole dostávat nádivky. Zkuste je pro tentokrát udělat z hub!

Potřebujete:

1 chlazené kuře

250 g hub

2 dl mléka

2 rohlíky

3 jarní cibulky

hrst nasekaného libečku a saturejky

1 vejce

2 lžíce strouhanky

2 lžíce olivového oleje

2 lžičky mleté sladké papriky

1/2 lžičky mleté pálivé papriky

sůl

Postup:

  1. Rohlíky rozlámejte na kousky, zalijte je mlékem a nechte rozmočit. Pak k nim přidejte vejce, polovinu očištěných hub nakrájených na malé kousky, libeček, saturejku a jednu očištěnou, najemno nakrájenou jarní cibulku. Osolte, nádivku dobře promíchejte a zahustěte strouhankou.

  2. Kuře omyjte, osušte a břišní dutinu naplňte nádivkou. Přes otvor přetáhněte kůži a sepněte ji párátky nebo kuchyňskou jehlou. Celý povrch kuřete posypejte oběma mletými paprikami smíchanými s jednou lžící soli, pak kuře vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut. Polijte ho olivovým olejem, podlijte 1 dl vody, obložte zbylými houbami nakrájenými na čtvrtky a dvěma cibulkami nakrájenými na kousky dlouhé asi 5 cm. Pečte dalších 40 minut, dokud kuře nezíská zlatavou kůrčičku.