Znáte velikonoční opilá vejce?

Vaření a recepty 20. dubna 2019

Velikonoce a alkohol k sobě neodmyslitelně patří. Pokud ale i o svátcích odmítáte konzumaci tekutého "špiritu", můžete si svoji dávku splnit jedním či dvěma vejci.

Potřebujete:

200 g bílé čokolády

50 g tmavé čokolády

Na náplň:

250 ml mléka

60 g kukuřičného škrobu

80 g krupicového cukru

1 vanilkový lusk

200 g rostlinného tuku

80 ml vaječného likéru

Postup:

  1. Do silikonové formy vlijte rozpuštěnou čokoládu a po vychlazení pomocí kartáčku nastříkejte tmavou čokoládou skvrnky. Mléko přiveďte k varu společně s cukrem a vanilkou, přidejte škrob a dobře provařte. Sundejte z ohně a šlehejte do studena.

  2. Po vychlazení všlehejte tuk. Hotový krém nastříkejte pomocí sáčku do čokoládové skořepiny. Střed skořepiny nechte volný a nalijte do něj náplň – vaječný likér.