Velikonoční týden jinak: Krémová vejce

Vaření a recepty 3. dubna 2014

Nač se piplat s kraslicemi. Tahle vejce jsou nejen krásná, ale ještě k tomu chutná!

Potřebujete:

3 žloutky (bílky použijete na zdobení)

1 kg hladké mouky

500 g Hery máslová příchuť

250 g moučkového cukru

Na krém:

250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť

100 g pistácií

100 g bílé čokolády

100 g kondenzovaného slazeného mléka

Postup:

  1. Veškeré suroviny na těsto spojte a uhněťte hladké těsto, to dejte přes noc vychladit. Poté vyválejte cca 5 mm tlustý plát a vykrájejte z něj vejčité tvary. Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 ° C asi 10 minut.

  2. Připravte si krém. Vyšlehejte rostlinný tuk Hera máslová příchuť společně s kondenzovaným slazeným mlékem, poté všlehejte rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec vmíchejte najemno nasekané pistácie. Krémem spojte vždy dva tvary vajec.

  3. Připravte si bílkovou polevu. Podle množství bílku přidejte stejné množství krupicového cukru a šlehejte 15 minut. Stěrkou pak vmíchejte dvojnásobné množství dobře prosátého moučkového cukru. Polevu rozdělte na dvě poloviny, jednu z nich dobarvěte vodou ředěnou potravinářskou barvou. Slepená vejce polijte barevnou polevou, a až zaschnou, dozdobte je bílkovou polevou dle fantazie.