Potřebujete:
300 g červených fazolí z konzervy
300 g hovězího masa
olej
2 cibule
2 stroužky česneku
červenou papriku
2 loupaná rajčata
2 lžíce rajčatového koncentrátu
1 litr hovězího vývaru
1–2 lžičky mletého chilli koření
2 lžičky mleté papriky
lžíci zakysané smetany
sůl
Postup:
Na zahřátém oleji krátce osmahněte na malé kostky nakrájené maso. Maso vyjměte a ve stejném hrnci zpěňte nakrájenou cibuli, česnek a přidejte koření. Do hrnce vraťte maso, přidejte loupaná rajčata, rajčatový koncentrát, nakrájenou papriku a promíchejte.
Přelijte vývarem a asi hodinu vařte na nízkém plamenu, 10 minut před koncem přidejte fazole z konzervy. Pokrm rozdělte na porce a každou porci zjemněte trochou zakysané smetany.